Головна Рослинництво Зернові Рис дешевшає на тлі зростання цін на інші сільгосп культури

Рис дешевшає на тлі зростання цін на інші сільгосп культури

rice

Поки по всьому світу ціни на сільськогосподарські культури ростуть, викликаючи побоювання інфляції, в Азії вартість найважливішого продукту харчування навпаки зменшується. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Bloomberg.

На відміну від 2008 року, коли ціни на пшеницю і рис виросли до рекордного рівня, що сприяло виникненню продовольчих бунтів в деяких країнах, в цьому році вони рухаються в протилежних напрямках.

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго, що є світовим еталоном, зросли приблизно на 30% з кінця грудня до найвищого рівня за майже десятиліття, в той час як експортні ціни на рис в Таїланді, які є регіональним маркером, впали на 25% до чотирирічного мінімуму.

Сильна посуха в Канаді і деяких районах США в поєднанні з посухою в Чорноморському регіоні призвели до скорочення пропозиції пшениці на тлі зростання світового попиту.

Тоді як дощі в Таїланді, одному з найбільших у світі постачальників рису, збільшили виробництво. Очікується, що в цьому році обсяг виробництва в країні зросте більш ніж на 20% після того, як дощі поклали край тривалій посусі.

Перегляди: 6