Головна Новини Світові ціни на молоко і м’ясо продовжують зростати – ФАО

Світові ціни на молоко і м’ясо продовжують зростати – ФАО

Середнє значення індексу цін на молочну продукцію FАО у квітні зросло на 1,2 відсотка в порівнянні з березнем, а на м’ясо – на 1,7%.  Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

При цьому котирування масла, сиру і сухого знежиреного молока підвищилися через високий імпортного попиту з боку Азії. Зростання котирувань яловичини, баранини і свинини обумовлений стійким попитом у Східній Азії. Лише ціни на м’ясо птиці залишалися на стабільному рівні, що відображає в цілому збалансовану обстановку на світових ринках.

За інформацією FАО, у квітні зафіксований черговий зростання світових цін на продовольство, який триває вже одинадцятий місяць; найзначніше виросли ціни на цукор, а ціни на зернові почали відновлюватися.

Середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО в квітні склало 120,9 пункту, що на 1,7% вище в порівнянні з березневим показником і на 30,8% вище в порівнянні з рівнем відповідного періоду минулого року. Значення даного Індексу, який дозволяє щомісяця відслідковувати коливання світових цін на найбільш ходові продовольчі товари, досягло найвищого рівня з 2013 року, проте в номінальному вираженні воно все ще на 12% нижче свого історичного максимуму, досягнутого в лютому 2011 року.

Перегляди: 0