Головна Тваринництво Кормовиробництво ТМ Щедра нива — 15 років: шлях від запиту ринку до флагманських...

ТМ Щедра нива — 15 років: шлях від запиту ринку до флагманських позицій

У березні 2006 р. на ринку кормів з’явився бренд ТМ Щедра нива. За цей час фасований комбікорм ТМ Щедра нива перетворився на продукт, якому тисячі домашніх господарств довіряють найцінніше — здоров’я і продуктивність поголів’я

Системна розробка лінійки фасованих кормів була розпочата в сезоні 2003-2005рр. Над створенням назви майбутнього бренду, розробкою концепції виведення на ринок продукту, дизайном мішків та розробкою маркетингової політики працював невеликий колектив співробітників компанії, які надалі стали ключовими фігурами в становленні напрямку продажу фасованих кормів. Зараз колектив виріс до великого департаменту дистрибуції.

В період 2000-х років ринок повнораціонних фасованих комбікормів тільки формувався. У більшості випадків основні види кормів були представлені зерносумішами, приготовленими на основі зернових, вирощених самостійно, або отриманих у якості оплати оренди земельного паю. Компанія Inter Edinstvo holding стояла у витоків комбікормової галузі незалежної України. Наша команда фахівців з годівлі допомагала робити перші кроки тим, хто тільки починав займатися утриманням тварин та птиці у приватних домогосподарствах.

Передумовою входження на ринок комбікормів став ріст попиту з боку споживачів (приватні домогосподарства, де утримують кілька десятків курей, пару поросят) виявляли зацікавлення новим продуктом. До наших дистриб’юторів почали телефонувати дрібні фермери, ті виробники, що тільки робили перші кроки у тваринництві. Вони хотіли працювати з  комбікормами з промисловою рецептурою, але у тому форматі, який підходить саме їм. Акцент був зроблений на щедрій та безпечній рецептурі, перевіреній у промислових умовах. Адже покупець кормів Щедра Нива часто  розводить  курей, гусей, свиней у приватному домогосподарстві для забезпечення себе та своїх рідних смачною, натуральною продукцією – м’ясом чи яйцями.

Тому поява лінійки фасованих повнораціонних комбікормів була питанням часу. Слоганом бренду стала фраза «Від щедрої землі та щирого серця».  І це не випадково. Адже у рецептурі ми зібрали кращі пропорції, перевірені часом та досвідом зернових, вітамінів, мінеральних речовин, макро- та мікроелементів – все для того, аби поголів’я міні-ферми радувало власників  високими приростами, стабільною яйценосністю, зниженням конверсії корму (більш ефективне засвоєння корму). Перші партії комбікормів Щедра нива почав виробляти ТДВ «Диканський комбікормовий завод» у 2006 р. Тоді лінійку комбікормів складали комбікорми для бройлерів, курей яєчного напрямку продуктивності, свиней. В тому ж 2006 р команда з продажу реалізувала 1 104 т корму першими клієнтам з Сумської, Харківської та Черкаської областей. Щедру рецептуру від щедрої української землі, надійність постачальників, доступність кормів – ось те, що підкорило покупців бренду.

На створення логотипу надихнув легендарний диканський млин-вітряк, який знаходиться на території музею селянського побуду і архітектури під викритим небом. Чому так? По-перше, поруч із млином-вітряком знаходиться ТДВ «Диканський комбікормовий завод» – один із заводів, де виготовляється Щедра нива. А, по-друге, саме млин-вітряк ідеально передає весь дух та концепцію бренду: від щедрої землі і щирого серця, уособлюючи глибокі традиції та надбання вітчизняної школи фахівців з годівлі та селекції. Адже процес приготування комбікорму включає процес підбору найкращих компонентів, ретельного подрібнення та переміщування складників для створення збалансованого раціону.

У 2007 р продажі зросли до 2 600 т, а товарна марка отримала загальнонаціональний масштаб. У тому ж році Щедра нива отримала новий дизайн поліпропіленової упаковки та брендові кольори, фасовку у форматі 10, 20, 30 кг.

У 2008 р до виробництва ТМ «Щедра нива» долучилась ТОВ «АГРО КОМ», а лінійка асортименту продукції розширилась до комбікормів для індиків, гусей, качок, свиней, курей яєчного та м’ясного напрямку продуктивності, кролів, перепелів.

У 2009 р. оновили рецептури за рахунок введення екструдованої сої та соєвого шроту. Ставку на сою зробили не випадково, адже культура вищий показник засвоюваності протеїну у порівнянні із традиційними джерелами рослинного білку. А, вміст сирого протеїну у певних комбікормах виріс до 21,5%.

Загалом якість комбікормів ТМ Щедра нива вище загальноприйнятого стандарту. Це робиться для того, аби мінімізувати генетичне відхилення поголів’я, недосконалості та прорахунки технології утримання у присадибних господарствах, гарантувати рентабельність виробництва продукції тваринництва у підсобних господарствах.

Аби стати ще зручнішим для споживачів, виробник у лінійку комбікормів додав фасовки у форматі 2,5 кг. Компактна упаковка зробила процес знайомства споживачів ще простішим та доступнішим.

Прокачуючи якість і формат ТМ Щедра нива, не забувала й про розширення географії продажу. У 2010 р повнораціонні комбікорми для сільськогосподарських тварин та птахів почали підкорювати споживачів ринку Молдови, Румунії, Іраку, тощо

З 2013 р комбікорм Щедра нива можна придбати у кожному селі України. Наразі немає такого куточку України, де б не знали та не використовували щедру рецептуру нашого комбікорму.

З метою удосконалення рецептур, впровадження новітніх технологій та розробок в галузі годівлі та фізіології сільськогосподарських тварин та птиці, використання сучасного досвіду європейської школи годівлі  Група компаній EDINSTVO з 2016 р. почала співпрацю із нідерландським науковим центром годівлі Schothorst Feed Research. Щокварталу нідерландські фахівці надсилають рекомендації стосовно балансування раціонів, складання рецептур для усіх статево-вікових груп сільськогосподарських тварин та птиці.  Фахівці нашої компанії навчаються за кордоном, переймають досвід іноземних фахівців з годівлі та європейські стандарти. Додатково перевіряємо виробничі рішення на власних виробничих потужностях. І ми щедро ділимось розробками європейських науковців разом із споживачами.

Зараз ТМ Щедра нива — національний бренд, який став флагманом ринку фасованих комбікормів для приватного сектору, невеликих домогосподарств в Україні. Адже із Щедрою нивою щедрі прирости, висока яйценосність гарантовані.

Перегляди: 27