Головна Новини Ринок України Україна з початку року збільшила імпорт свинини в 7,5 раза

Україна з початку року збільшила імпорт свинини в 7,5 раза

За три літні місяці цього року імпорт свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней склав 10,5 тис. тонн, що у вісім разів більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, з початку року закуплено 15,7 тис. тонн імпортної свинини, що в 7,5 раза більше порівняно з 2017 роком. Загалом Україна закупила свинини на майже $30 млн.

Водночас експорт свинини з початку року склав 1,3 тис. тонн, що на 3 тис. тонн менше, ніж за відповідний період 2017 року. Українську свинину купували переважно в Гонконзі, В’єтнамі та Грузії.

Поштовхом до збільшення імпорту стала слабша пропозиція свинини в середині країни та наближеність внутрішніх цін до європейських.

“Водночас, за оцінками українських та міжнародних аналітиків, внутрішнє виробництво закриває потребу вітчизняного ринку в свинині більш ніж на 90%. Це означає, що споживачі споживатимуть переважно вітчизняне м”ясо свиней, а основними реципієнтами закордонної свинини виступають м”ясопереробники, які оптимізують витрати на сировину”, – зауважили в АСУ.

Перегляди: 0