Головна Новини Ринок України Україна в січні-жовтні збільшила обсяги аграрного експорту до ЄС на $60,4 млн

Україна в січні-жовтні збільшила обсяги аграрного експорту до ЄС на $60,4 млн

За результатами січня-жовтня 2018 року зовнішньоторговельний обіг аграрними та харчовими товарами між Україною та країнами ЄС збільшився на 7,1% порівняно з аналогічним періодом 2017 року та склав $6,9 млрд.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, український експорт також продемонстрував збільшення за цей період та становив $4,7 млрд.

Частка ЄС в регіональній структурі українського агроекспорту за десять місяців 2018 року становить 31,6%.

Найбільшими імпортерами української продукції серед країн ЄС за вказаний період стали Нідерланди ($865,5 тис.), Іспанія ($713,6 тис.), Італія ($583,7 тис.) та Польща ($535,3 тис.).

За цей вказаний період українські виробники збільшили обсяги експорту низки продуктів на ринки ЄС. Насамперед, йдеться про насіння свиріпи або ріпаку, м’ясо та харчові субпродукти птиці, пшеницю, кукурудзу, овочі бобові сушені, горіхи, кондвироби з цукру, олії зі свиріпи, ріпаку або гірчиці, шоколад та інші продукти.

Обсяги імпорту європейських товарів також продемонстрували збільшення за вказаний період, наразі він складає майже $2,2 млрд. У 2018 році Україна найбільше імпортувала з країн ЄС тютюн та вироби з нього, шоколад та продукти з какао-бобів, продукти для годівлі тварин, м’ясо та субпродукти, алкогольну продукцію, вироби із зерна і хлібних злаків та інші товари.

Перегляди: 0