Головна Новини Ринок України Українська плодоовочева асоціація ініціює скасування мита на українські яблука в Єгипті

Українська плодоовочева асоціація ініціює скасування мита на українські яблука в Єгипті

Українська плодоовочева асоціація ініціює переговори щодо скасування імпортного мита на українські яблука в Єгипті.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації, Єгипет є одним з найбільших ринків збуту для яблука на Близькому Сході. Однак на тлі безмитного режиму імпорту яблука з Польщі, українські постачальники цих фруктів не можуть конкурувати за ціною, адже змушені платити високі ввізні мита.

Тому вже зараз Українська плодоовочева асоціація звернулася до уряду України з проханням сприяти проведенню переговорів з цією країною щодо скасування імпортного мита на яблуко, адже єгипетські цитрусові потрапляють в Україну без сплати мита.

“Єгипет вже є найбільшим торговим партнером України на Близькому Сході. Щорічно Єгипет імпортує з України сільськогосподарської продукції на півтора мільярда доларів США, що робить Україну третім найбільшим постачальником сільгосппродукції і продуктів харчування в Єгипет. Ми вважаємо, що українському уряду варто перейматися не тільки доступом України на ринок яблук Єгипту, але ініціювати переговори про створення зони вільної торгівлі з цією країною, яка може стати найважливішим “хабом” для доступу української продукції на ринки всього регіону”, – зауважив директор УПОА Федір Рибалко.

За оцінками УПОА, надлишок десертного яблука на українському ринку в сезоні-2018/19 складе не менше 150 тис. тонн. Це потенційна виручка для країни на рівні $100 млн, а єгипетські імпортери дуже сильно зацікавлені в закупках українського яблука.

Більш того, логістика буде дешевою, тому що можна використовувати зворотний транспорт при поставках єгипетських цитрусових в Україну.

Перегляди: 0