Головна Новини Ринок України Україна розпочала експорт волоських горіхів до Японії

Україна розпочала експорт волоських горіхів до Японії

Україна у 2018 році відвантажила першу пробну партію волоського горіха на ринок Японії.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, за попередніми оцінками, якість продукції була досить високою, тож постачальники очікують, що вже незабаром експорт українського волоського горіха до Японії може стати регулярним.

Тільки у 2018 році Японія витратила на імпорт волоського горіха близько $190 млн, що на 33% перевищує показники попереднього року. Більш того, у 2017 році в даному сегменті також було зафіксовано суттєве зростання.

Наразі Україна вже посіла шосте місце в списку країн-постачальників волоського горіху до Японії, а це, як наголошують експерти, дуже важливе визнання, адже японські байєри вельми обережно підходять до вибору закордонних партнерів, навіть якщо мова йде про пробні партії.

За оцінками аналітиків Української плодоовочевої асоціації, Японія може стати прекрасною альтернативою Близькому Сходу та ЄС, які наразі є основними експортними напрямками не тільки для України, а й для Молдови. Адже ці ринки останнім часом насичені якісним волоським горіхом з США.

“США можуть запропонувати споживачам більш дорогий сортовий горіх, в той час, як Україна та Молдова постачають здебільшого несортовий горіх, який менше цінується”, – кажуть експерти, але при цьому додають, що зростання виробництва в Україні відбувається саме в сегменті сортового волоського горіху.

Перегляди: 0