Головна Новини Ринок України В Україні зростає експорт свіжих молочних продуктів

В Україні зростає експорт свіжих молочних продуктів

У другій половині січня 2018 року виробники свіжих молокопродуктів зможуть помітно наростити випуск.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на infagro.com.ua, на тлі зростання попиту деякі оператори навіть намагаються збільшити ціни на пропоновану продукцію.

У середині січня свіжі молочні продукти в дешевій упаковці продаються великими операторами переважно за такими цінами: молоко 2,5%, плівка – 19-21 грн/л, кефір 2,5%, плівка – 21-23 грн/л, сметана 15%, плівка – 50-58 грн/кг, сир 9% – 95-110 грн/кг.

Торік виробники свіжих молочних продуктів зуміли наростити експорт продукції. Крім традиційних поставок свіжих молокопродуктів в Молдову і Грузію, помітно збільшилися продажі ультрапастеризованого молока на ринки Азії та Африки. Навіть українські йогурти повезли в Європу.

Хоч експорт і виріс на 37%, все ж абсолютні показники невисокі. Якщо врахувати, що в країні виробляється до 1 млн. свіжих молокопродуктів, то експорт 24 тис. т для галузі зовсім незначний. До того ж, зовнішні продажі нестабільні, поки що не спостерігається чіткий тренд зростання.

Наприклад, минулого місяця з країни було вивезено практично стільки ж свіжх молочних продуктів, скільки і в листопаді, і лише ненабагато більше в порівнянні з груднем 2017. Проте, перспектива збільшення експорту, особливо молока тривалого зберігання, дуже хороша.

Перегляди: 0