Головна Новини Ринок України Україна та Канада розширять співпрацю в сфері біоекономіки та агротехнологій

Україна та Канада розширять співпрацю в сфері біоекономіки та агротехнологій

Україна та Канада планують розширювати співпрацю в напрямах біоекономіки та зеленою економіки, а також співробітництво в галузі агротехнологій, освітній та науково-дослідній сфері на рівні Урядів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп”, про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала з посиланням на в. о. міністра агрополітики України Ольга Трофімцева.

За її словами, ці питання обговорбвались на зустрічі представників Мінагрополітики України з послом Канади в Україні Романом Ващуком.

Трофімцева зауважила, що Україна експортували до Канади в 2018 році продукції АПК на $9,9 млн, тоді як в 2016 році ця сума складала лише $4,9 млн.

Імпорт з Канади аграрної та харчової продукції за 2018 рік склав $49,9 млн.

“Знову ж таки, як я часто зазначаю, ці цифри замалі і не відповідають можливостям двосторонньої торгівлі в сфері АПК між нашими країнами.

Тому основні напрямки роботи на найближчий час для нас це збільшення обсягів торгівлі та її диверсифікація”, – наголосила вона.

Так вітчизняні експортери у минулому році набагато більше поставили на канадський ринок:

  • соків – $5,7 млн (+140% )
  • шоколаду – $330 тис. (+40%)
  • кондвиробів з цукру – $160 тис. (+32%)
  • води з цукром – $260 тис. (+50%)

Також Ольга Трофімцева відмітила, що в 2018 році завдяки дії Угоди про ЗВТ Україна вперше поставили на ринок Канади кукурудзу, сушену рибу, морожені плоди та овочі, готові супи та заготовки, овочі сушені та насіння деяких олійних культур.

Нагадаємо, Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою, яка набула чинності 1 серпня 2017 року.

Перегляди: 0