Головна Новини Ринок України Україна втрачає позиції на ринку лохини Великобританії

Україна втрачає позиції на ринку лохини Великобританії

Незважаючи на те, що Великобританія в 2018 році збільшила імпорт лохини на 5%, поставки цієї ягоди з України на ринок Великобританії знизилися.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, імпорт лохини в Великобританію в минулому році досяг 48 тис. тонн, що дозволило цій країні залишитися другим найбільшим імпортером лохини в світі. При цьому Україна опустилася в рейтингу постачальників лохини в Великобританію на тринадцяте місце, знизивши поставки на чверть.

За весь сезон на ринок Великобританії було поставлено 341 тонна свіжої лохини з України проти 449 тонн, зафіксованих роком раніше.

Головними постачальниками лохини в Великобританію є Чилі та Іспанія, які експортують в даному напрямку приблизно однакові обсяги продукції. Дуже швидко їх в останні роки наздоганяє Перу. Активну динаміку поставок демонструють також ПАР і Німеччина, в той час як імпорт з Польщі залишається стабільним.

Марокко, Нідерланди та Аргентина також знаходяться в числі лідерів, але поставки лохини з цих країн на ринок Великобританії знижуються. Португалія, навпаки нарощує обсяги дуже динамічно: за рік вона показала приріст експорту лохини в цю країну на 60% і обігнала в рейтингу постачальників Україну.

Вище за Україну в рейтингу за обсягом експорту знаходяться також Франція, США та Італія, але вони також знижують обсяги поставок. До речі, варто відзначити, що дешевше, ніж Україна, лохину в Великобританії з 13 найбільших постачальників продають лише Польща і Італія, тому занадто висока ціна навряд чи є виправданням падіння обсягу поставок лохини з України до Великобританії.

На тлі очікуваного зростання обсягів виробництва української лохини в найближчі роки, українським постачальникам потрібно активніше включатися в напрацювання нових ринків збуту і посилення своїх позицій на ключових ринках, одним з яких, без сумніву, є Великобританія.

Перегляди: 0