Головна Новини Ринок України Експорт лохини з України може досягти 4,5-5 тис. тонн

Експорт лохини з України може досягти 4,5-5 тис. тонн

Україна вже незабаром може посісти одне з провідних місць місце на світовому ягідному ринку, зокрема, ринку лохини.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, про це повідомив економіста інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак.

За його словами, те, що Україна може стати однією з найбільших виробників ягід, свідчить як підвищена увага до України з боку представників глобальної ягідної індустрії, так і активний розвиток українськими компаніями експортної стратегії.

“Ми вже багато років системно і цілеспрямовано просуваємо Україну як потенційно одного з найважливіших постачальників ягід в Європу, на Близький Схід і в країни Азії. У 2019 ми прогнозуємо різке збільшення експорту свіжих ягід з України, перш за все лохини. Наші оцінки показують, що експорт лохини з України може досягти 4,5-5 тис. тонн і буде рекордним, перевищивши результати минулого року мінімум в два рази”, – каже Андрій Ярмак.

За оцінками аналітиків EastFruit, очікуване різке збільшення врожаю лохини в Україні в 2019 році призведе до зниження рівня внутрішніх цін, що стимулюватиме розвиток експорту.

Зокрема, вже зараз майже всі крупні компанії-виробники лохини активно проходять сертифікацію згідно зі стандартами GlobalG.A.P, а також розширюють можливості по охолодженню, зберіганню, сортуванню та пакуванню свіжої лохини для експорту.

Перегляди: 0