Головна Новини Ринок України Рівень внутрішнього споживання цукру в Україні поступово зменшується

Рівень внутрішнього споживання цукру в Україні поступово зменшується

17

Рівень внутрішнього споживання цукру в Україні цього сезону оцінюється у 1,3 млн тонн, однак він поступово зменшується.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, цього сезону вироблено понад 1,82 млн тонн цукру.

Упродовж останніх трьох років в Україні підвищувалася якість цукру, що проявлялося у збільшенні обсягів виробництва цукру І категорії. Так, у поточному сезоні його виробництво склало майже половину від усього виробленого обсягу – 900 тис. тонн.

При зменшенні посівних площ під цукровий буряк на 12% спостерігалось збільшення врожайності на 5%. Скорочення посівних площ вплинуло і на запуск цукрових заводів – у цьому маркетинговому періоді свою діяльність здійснювали 42 цукрових заводи.

За оперативними даними регіонів, у 2019 році очікувана площа посіву цукрових буряків складатиме 261 тис. га або 95% до 2018 року.

При повному забезпеченні внутрішнього ринку цукром власного виробництва очікуваний обсяг експорту складає 600 тис. тонн.