Головна Новини Ринок України Цього року сезон початку продажів тепличних овочів характеризується пізнім стартом і вищими...

Цього року сезон початку продажів тепличних овочів характеризується пізнім стартом і вищими ціни

На гуртових ринках України продовжує поступово збільшуватися пропозиція тепличних овочів вітчизняного виробництва.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, якщо перші огірки на торгових майданчиках країни з’явились ще в першій половині березня, то перші партії тепличного томату почали надходити на ринки тільки в останній тиждень місяця.

Фахівці “Інфо-Шувар” зафіксували, принаймні, дві особливості поточного сезону: пізній старт та відносно високі ціни на початку.

Для прикладу, на ОРСП “Шувар” на цьому тижні з’явилися перші партії томатів із вітчизняних теплиць. Стартові ціни на продукцію, станом на 29 березня 2019 року, були зафіксовані на рівні 64-65 грн/кг (2,1-2,14 євро/кг). Порівняно з аналогічною датою минулого року, вітчизняні тепличні томати сьогодні пропонуються майже вдвічі дорожче.

Від моменту початку продажів, вартість корнішонів вітчизняного виробництва знизилася майже на 13% і, станом на сьогодні, становить 53-60 грн/кг (1,74-1,97 євро/кг).

Порівняно з кінцем березня 2018 року, сьогодні корнішони на вітчизняному ринку продаються більш, ніж на 20% дорожче. Вартість довгоплідних огірків впродовж другої половини знизилася лише на 2% до 52-53 грн/кг (1,71-1,73 євро/кг) та залишається майже на 17% вищою, порівняно із попереднім роком.

Перегляди: 0