Головна Новини Ринок України Кооперативи можуть отримати можливість відшкодування купівлі імпортного холодильного обладнання для плодів і...

Кооперативи можуть отримати можливість відшкодування купівлі імпортного холодильного обладнання для плодів і ягід

Мінагрополітики працює над питанням відшкодування вартості придбаного холодильного обладнання іноземного виробництва сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, які займаються вирощуванням плодово-ягідної продукції.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, про це повідомила в.о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева.

Найближчим часом будуть внесені зміни до постанови Кабінету міністрів від 7 лютого 2018 року № 106, якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств.

За словами Ольги Трофімцевої, компенсацією вартості садивного матеріалу в 2018 році скористалися 167 суб’єктів господарювання, які заклали 3690 га плодово-ягідних культур, з них 902 га – ягідників. Тобто 96% ягідних насаджень були закладені завдяки державній підтримці.

Нагадаємо, на 2019 рік цією бюджетною програмою для компенсації витрат суб’єктів господарювання у галузі садівництві передбачено 400 млн грн.

Перегляди: 0