Головна Новини Ринок України Млява реалізація та достатня пропозиція спричинили коливання закупівельних цін на живець свиней

Млява реалізація та достатня пропозиція спричинили коливання закупівельних цін на живець свиней

Упродовж останніх двох тижнів закупівельні ціни на живець коливаються в незвично широкому діапазоні – 45-50 грн/кг.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, попереднього тижня закупівельні ціни продовжили висхідний рух, а середньоринкова ціна сягнула 48,1 грн/кг. Цього тижня показник мав незначне негативне відхилення: середня ціна на свинину живою вагою зупинилася на рівні 47,5 грн/кг.

Не зважаючи на відносну стійкість максимальної та мінімальної цін заготівлі, у другій половині місяця окремі оператори реалізували живець на 0,5-2 грн/кг дешевше, ніж тижнем раніше. Опитування представників м’ясопереробних підприємств показало, що більшість товарних партій закуповували по 46-48 грн/кг.

Негативне коливання цін закупівлі переробники пояснюють по-літньому млявою реалізацією та достатністю наявної пропозиції живця. Оператори зазначають, що спекотна погода та розпал сезону ягід та молодої городини “відволікають” споживача від свинини. Водночас закупівельники підкреслюють, що високі температури впливають на темпи приросту живої маси тварин: середня забійна вага товарних свиней знизилася в середньому на 5 кг.

Тривалі святкові вихідні для більшості переробників пройшли практично непомітно: активізацію попиту в період зелених свят зауважували епізодично. Представники м’ясопереробної галузі гадають, що наступний триденний вікенд, найвірогідніше, також не відзначиться сплеском споживчої активності, тож передумов для висхідного руху цін вони наразі не бачать.

Більшість переробників очікує на звуження цінового діапазону наступного тижня унаслідок просідання його верхньої межі. Учасники Асоціації “М’ясної галузі” прогнозують, що більшість товарних партій живця наступного тижня закуповуватимуть по 47-47,5 грн/кг.

Перегляди: 0