Головна Новини Ринок України У травні Україна рекордно збільшила виробництво замороженої курятини

У травні Україна рекордно збільшила виробництво замороженої курятини

У травні 2019 року Україна виробила 11,4 тис. тонн заморожених тушок курей і курчат, тоді як у травні 2018 року – 6,4 тис. тонн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на УНН, зростання виробництва склало 44% і є рекордним показником.

Водночас виробництво свіжої та охолодженої курятини також зросло – на 8,2% за рік. У травні 2019 року українські птахівники виробили 35,5 тис. тонн продукту, рік тому – 32,5 тис. тонн.

Українські птахівники безперервно нарощують поставки продукції за кордон, завдяки чому країна утримує статус нетто-експортера м’яса птиці п’ятий рік поспіль.

За прогнозами німецьких експертів, в 2019 році Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.

Нагадаємо, що торік курятина отримала статус лідера експорту продукції тваринництва за кордон і забезпечила Україні $500 млн виручки.

Перегляди: 0