Головна Новини Ринок України Укрзалізниця дослухалася до рекомендацій Антимонопольного комітету

Укрзалізниця дослухалася до рекомендацій Антимонопольного комітету

Фахівці Укрзалізниці наразі працюють з усіма зверненнями та зауваженнями бізнесу й Антимонопольного комітету України щодо положень нового договору для прийняття виважених рішень, які максимально відповідатимуть інтересам учасників перевізного процесу. Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на uz.gov.ua, про це поінформував в. о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Желько Марчек.

За його словами, керівництво Укрзалізниці вирішило відтермінувати до 1 червня 2020 року введення в дію нового договору на перевезення вантажів. Дане рішення має на меті підтримати український бізнес в умовах вимушених обмежень роботи у зв’язку із карантинними заходами в Україні.

Водночас він нагадав, що Укрзалізниця неодноразово ініціювала скорочення номенклатури вантажів позакласної групи та зближення тарифних класів, оскільки на сьогоднішній день компанія працює в умовах, коли тариф на перевезення залежить від класу вантажу, а не від витрат на перевезення. Ця різниця може бути на 40% меншою, ніж середній тариф. На його думку, приведення тарифних класів до єдиних норм дасть ринку залізничних перевезень рівні та конкурентні умови роботи.

Перегляди: 0