Головна Новини Ринок України Через недотримання регламенту в процесі прийняття земельний закон може бути “відмотаний” назад

Через недотримання регламенту в процесі прийняття земельний закон може бути “відмотаний” назад

Юридична недбалість і нехтування регламентом і процедурами в процесі прийняття земельного закону може призвести до того, що його буде “відмотано” назад з формальних причин. І тоді це додасть ще непотрібного країні хаосу і невпевненості. Про це написала в. о. міністра аграрної політики та продовольства України у 2019 році Ольга Трофімцева на своїй Фейсбук-сторінці.

“Мотивація прийняття закону саме зараз для мене досить сумнівна, – написала Ольга Трофімцева. – Недопущення дефолту і продовження співпраці з МВФ? Щось мені підказує, що МВФ чудово розуміє економічні реалії зараз… Чому саме 1 липня 2021 року? Чому саме 100 га обмеження (після таких крайнощів як 200 тис.га)? Як це економічно чи якось обгрунтовано? Ці ігри в “чорний ящик” з такими важливими для країни темами – не найкраща опція в усіх сенсах”.

Вона також зауважила, що головне завдання зараз – забезпечити дешеві і довгі гроші для малих фермерів. Мають бути механізми стимулювання кооперації/об’єднання/кластерізації на селі. І має з’явитись якийсь системний і державницький підхід до аграрної політики.

А тим часом, у Верховній Раді зареєстровано чотири постанови про скасування результатів голосування за ринок землі. Поки їх не буде розглянуто, підписання закону про відкриття ринку землі буде заблоковане. Якщо парламент ухвалить хоча б одну з постанов, земельний закон буде анульовано.

Перегляди: 0