Головна Новини Ринок України Депутати пропонують встановити фіксовану державну підтримку для аграріїв

Депутати пропонують встановити фіксовану державну підтримку для аграріїв

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №3295 “Про державну підтримку сільського господарства України”, яким пропонують встановити фіксовану державну підтримку для аграріїв.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Ініціатори законопроєкту – народні депутати від фракції “Слуга народу” Степан Чернявський, Артем Чорноморов та Марина Нікітіна. “За кожним видом державної підтримки виробник сільськогосподарської продукції не може отримати державну допомогу у сумі більше, ніж 50 млн гривень на одного такого виробника на рік”, – йдеться в документі.

У проєкті закону зазначено, що Державний аграрний реєстр ведеться за рахунок коштів державного бюджету з метою комплексного інтегрування відомостей про виробників сільськогосподарської продукції, їх майнові, земельні, екологічні, трудові, фінансово-кредитні та інші права і характеристики. Основні положення законопроєкту передбачають визначення принципів, на яких надається державна підтримка, зокрема прозорість, публічність, цільове використання наданих коштів. Ініціатори законопроєкту окремо виділяють пункт про надання бюджетних дотацій суб’єктам, які займаються козівництвом і аквакультурою.

Як зауважив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у Facebook, підтримка законопроєкту суттєво розширить функціонал Державного агрореєстру.

Він зазначив, що Держаний аграрний реєстр – це інформаційна онлайн система для аграріїв України незалежно від їх розміру та організаційно-правової форми, яка допоможе виробникам отримати доступ до державної підтримки та державних послуг онлайн, що особливо актуально зараз, в умовах загрози корона вірусу.

Державний аграрний реєстр – це новий безкоштовний онлайн-сервіс для аграріїв. Зареєстровані агровиробники зможуть подавати заявки на виправлення помилок в кадастрі, подавати документи на отримання держпідтримки та перевіряти інформацію про себе у чотирьох реєстрах. На етапі пілотування реєстр об’єднує інформацію з 4-х реєстрів: Державний земельний кадастр, Реєстр юридичних та фізичних осіб, Реєстр речових прав і Реєстр тварин.

Перегляди: 0