Головна Новини Ринок України Аграрний фонд розраховує на розуміння своїх клієнтів

Аграрний фонд розраховує на розуміння своїх клієнтів

Аграрний фонд направляє все своє зерно пшениці на переробку. Така ситуація буде продовжуватися до повної стабілізації на продовольчому ринку країни. У зв’язку з цим Аграрний фонд змушений відмовляти всім, хто звертається з метою купити пшеницю для її перепродажу всередині країни чи поза її межами. Аграрний фонд просить всіх поставитись до рішення з розумінням, адже наразі найважливіше – це забезпечити в країні доступні ціни на хліб.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrofond.gov.ua.

Станом на 31 березня ПАТ “Аграрний фонд” вже відправив на переробку 10500 тонн зерна. Зокрема: до м. Києва та Київської області 2500 тонн, до Дніпропетровської області 3000 тонн, до Запорізької області 2000 тонн, до Одеської області 3000 тонн, повідомляють у фонді.

Загалом з цієї кількості пшениці буде отримано близько 8 тис. тонн борошна і найближчим часом воно поступить у продовольчі магазини та хлібопекарні для забезпечення потреб населення.

Окрім цього, Аграрний фонд вже зараз переміщує на переробні підприємства Запорізької області 6000 тонн, та Одеської 1500 тонн пшениці. Це дозволить забезпечити безперебійні поставки борошна в роздрібні торговельні мережі та виробникам хліба і таким чином врегулювати ціни на ринку.

Загалом ПАТ “Аграрний фонд” направить 40 тис. тонн зерна на переробку, це допоможе стабілізувати ціни та уникнути спекуляцій на внутрішньому ринку борошна України.

Перегляди: 0