Головна Новини Ринок України Укрзалізниця практикуватиме договори на перевезення зерна терміном на 9-12 місяців

Укрзалізниця практикуватиме договори на перевезення зерна терміном на 9-12 місяців

Укрзалізниця готова запустити пілотний проєкт з довгостроковими договорами на перевезення зерна – терміном на 9-12 місяців. При річному контракті вартість вагона-зерновоза буде 584 грн, при тому, що сьогодні вона 1136 грн. На 11 місяців ціна складе 616 грн, 10 місяців – 648 грн, 9 місяців – 861 грн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на elevatorist.com, це заявив директор департаменту комерційної роботи Андрій Мірошніков.

Мінімальний лот, який можна буде взяти в рамках довгострокового контракту – 500 вагонів на місяць. Поставки цих вагонів можуть бути на різні станції. Розрахунок буде проводитися в тому місяці, коли будуть заплановані і проведені поставки вагонів і відвантаження продукції, тобто щомісяця.

“Ви отримуєте абонемент, який вам гарантує поставку вагонів протягом певного відрізка часу. І оплату ми беремо не наперед, а за фактом”, – підкреслив директор з розвитку бізнесу Андрій Рязанцев.

Підписання договору буде у формі додаткової угоди до існуючого договору. У самій додатковій угоді будуть прописані тільки зобов’язання, пов’язані з виконанням додаткової угоди як з боку залізниці, так і з боку власника вантажу. А вже тимчасові параметри, рід рухомого складу і ставка будуть прописані в заявках, які прийматимуться.

Реалізація прийому заявок буде здійснюватися через АС Клієнт, як це було для зернових вантажів в період прийому заявок на графікові маршрути. В електронному вигляді з електронним цифровим підписом.

Перегляди: 0