Головна Новини Ринок України У південних регіонах заморозки майже знищили врожай персика і абрикос

У південних регіонах заморозки майже знищили врожай персика і абрикос

Різке зниження температури під час початку цвітіння плодових дерев та ягід знищило частину врожаю, у деяких областях України до 90%, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на unn.com.ua.

“Ситуація з пониженнями температури, при чому критичними, особливо в південних регіонах, практично, відсотків на 90, знищила врожай персика і абрикос. Це культури, які найбільше квітували. При чому, ситуація між різними господарствами неоднозначна. Тому що пониження температури з заморозками йшло смугами і в окремих господарствах практично повністю, в окремих частково, знищився врожай. Якщо брати середнє значення по нашому півдню – то персик, абрикоса – десь 85-90% врожаю знищено. Щодо ранніх сортів суниці – в теплиці в когось повністю, в когось на 20-30%, перші квіти теж пошкодились”, – каже заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України Олександр Ярещенко.

Суниці на відкритому грунті пощастило більше, оскільки вона ще не почала цвісти і через це не постраждала. Втрати лохини оцінюють у середній смузі, переважно Житомирська область, в 15-20%.

Перегляди: 0