Головна Новини Ринок України Упав попит на інвестиційні кредити

Упав попит на інвестиційні кредити

Попит на інвестиційні кредити, на лізинг упав. А от попит на обігові кошти, на фінансування у вигляді кредитних ліній, сезонних на один-два роки на посівну кампанію, зберігається. Це заявив виконавчий директор напрямку корпоративного бізнесу та МСБ Кредобанку Євген Заіграєв, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на finclub.net.

Директор департаменту корпоративного бізнесу Укргазбанку Олександр Існюк каже, що аграрії скорочують свої програми з капітальних інвестицій. За його словами, і апетити позичальників, і бажання банків щодо інвесткредитування значно звузилися, тому партнерські програми з обладнання для елеваторів, з купівлі техніки зараз самостійно знижуються в обсягах.

Всі зусилля фермери направляють на посівну, а не розширення бізнесу. “Аграрії самі натискають на гальма. Зараз усі довгі інвестиції відклалися, усі заявки йдуть на обіговий капітал. Можливо, інвестиційні кредити будуть потрібні в III кварталі”, – прогнозує заступниця голови правління банку “Львів” Наталія Осадчій. За її словами, дефіцит фінансування тепер є навіть у відносинах аграріїв з контрагентами. Всі контракти з постачальниками, трейдерами укладаються максимум до 1 серпня. У виняткових випадках – до 1 вересня і тільки за умови гарної платіжної дисципліни в минулому.

Перегляди: 0