Головна Новини Ринок України Дотації за техніку: заборгованість перед аграріями погасять у травні

Дотації за техніку: заборгованість перед аграріями погасять у травні

Виплату коштів в рамках часткової компенсації вартості с/г техніки, придбаної торік, буде здійснено вже у травні. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки та сільського господарства Тарас Висоцький, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

“За 2019 рік є декілька напрямів держпідтримки, за якими не відбулися виплати у зв’язку з недостатньою кількістю бюджетних коштів. Коли ми говоримо про компенсацію техніки, де найбільша недоплата – 563 млн грн, то відповідну постанову прийнято. Ми зараз чекаємо затвердження паспорта, тож кошти в травні будуть виплачені”, – каже Тарас Висоцький.

Як повідомив відповідальний за реалізацію держпідтримки у МЕРТ Олександр Задорожний, на компенсацію вартості сільськогосподарської техніки у 2020 році відповідно до програм держпідтримки планують витратити 1 млрд грн із бюджету та розширити перелік підприємств, які зможуть отримати кошти.

Аграріям, які готові отримати кошти та мають необхідні документи, навіть якщо торік їхньої статті не було у переліку МЕРТ, рекомендують подавати заявки на держпідтримку.

Олександр Задорожний каже, що програма виконала 3 основні функції: оновлення виробничих фондів аграріїв, збільшення частки вітчизняної техніки на внутрішньому ринку, створення нових робочих місць, як із боку сільгоспвиробників, так і з боку виробників машинобудування. “Ми почали працювати над розширенням переліку. Зараз до переліку включено понад 12 позицій від 181-го підприємства. Перелік минулого року є чинним. Але раз на місяць ми будемо робити його оновлення. Якщо документи готові, можна подавати”, – зазначає він.

Перегляди: 0