Головна Новини Ринок України Малий та середній бізнес прокредитовано на 240 млн грн

Малий та середній бізнес прокредитовано на 240 млн грн

За три місяці з моменту запуску програми державного кредитування “5-7-9%” малий та середній бізнес від українських банків отримали кредитів на майже 240 млн грн. Сьогодні активно працюють у програмі 6 банків, які отримали більш як 17 тисяч заявок. Кількість банків, які даватимуть такі кредити, найближчим часом зросте до 20.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ukrinform.ua.

Юлія Ковалів, голова Офісу національної інвестиційної ради при президентові України, заступниця керівника Офісу президента каже, що “5-7-9%” – це не тільки стимул для бізнесу. Це може стати одним із методів допомоги підприємцям, які мають суттєві збитки через карантинні обмеження. Крім того – це наша можливість зменшити рівень безробіття. Ми даємо кредит бізнесу, бізнес дає нові робочі місця, або зберігає існуючі. 15 квітня уряд розширив можливості програми. Збільшено максимальну суму кредиту з 1,5 до 3 мільйонів гривень.

Доопрацьовано умови програми, щоб поширити її дію на той бізнес, що вже має кредити. Це дозволить зменшити боргове навантаження на малих та середніх підприємців і профінансувати витрати на зарплати, оренду, комунальні послуги, збереження обладнання в робочому стані. Під час карантину це може стати “рятувальним кругом” для тих, хто найбільше постраждає від запроваджених обмежень. Також держава надає можливість отримати відстрочку до 9 місяців для повернення кредиту або його частини, наданого на антикризові заходи.

Перегляди: 0