Головна Новини Ринок України Живець свиней подорожчав

Живець свиней подорожчав

Третя декада червня почалася з висхідного руху цін на свинину. Результати щотижневого моніторингу цін закупівлі на ринку живця свідчать про підвищення середньоринкової позначки на 1,8% проти попереднього тижня. На рубежі літніх місяців більшість виробників свинини налаштовані втримати ціну на досягнутому рівні, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info.

Як і очікували постачальники живця напередодні попередніх торгів, товарне поголів’я піднялося в ціні на 0,25-1,5 грн/кг. У наслідок цього діапазон закупівельних цін на свиней забійних кондицій на 26-му тижні зсунувся у бік підвищення на півгривні: за підсумками торгів попереднього тижня більшість товарних партій реалізовували по 43,5-45,5 грн/кг, а середня ціна зупинилася на рівні 44,5 грн/кг. Незважаючи на нарікання переробників на значні перехідні залишки та досить мляву торгівлю, усі виробники свинини цього тижня змогли реалізувати за плановими цінами.

За відгуками операторів ринку, вплив сезонних чинників на пропозицію живця стає все більш відчутним: спекотні погодні умови вповільнили темпи приросту маси свиней, що суттєво корегує кількість наявного товарного поголів’я у забійній кондиції. З огляду на це, виробники свинини вважають, що на початку липня ціни закупівлі залишаться в межах цьоготижневого діапазону. На їх думку, сезонна обмеженість пропозиції “балансуватиме” з відносно млявою реалізацією після тривалих святкових вихідних. Крім цього, окремі переробники ще попереднього тижня відзначали поступове відновлення споживчої активності у курортних зонах на Півдні країни.

Перегляди: 0