Головна Новини Ринок України Чого очікувати на ринку живця свиней

Чого очікувати на ринку живця свиней

Враховуючи неоднорідність ринкових сигналів, передчуття гравців ринку щодо подальшої динаміки цін досить протирічливі. Так, виробники свинини, відзначають посилення впливу температур на приріст тварин, що обмежує пропозицію кондиційних тварин. При цьому, абсолютна більшість з них не мали проблем з реалізацією товарних партій, тож перехідні залишки тварин забійних кондицій практично відсутні. Частина м’ясопереробників, переважно з Центральних та Західних областей, вважає, що наявна пропозиція живця балансує із попитом на нього, що формує передумови для відносної стабільності цін. На їхню думку, низьковолатильні цінові коливання матимуть позитивні наслідки для усіх учасників ринку – і для виробників, і для переробників, і для споживачів. Водночас, інші м’ясопереробники очікують подальшого низхідного руху цін під тиском млявої торгівлі та значних, на їхню думку, залишків м’ясної сировини в операторів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info.

З огляду на полярність позицій, досить високою є вірогідність як консолідації цінового діапазону по всій країні в межах вужчого “коридору”, так і подальший різноспрямований рух цін.

Загалом, липень для вітчизняного ринку свинини почався з поглиблення міжрегінальної розбіжності цін. Так, хоча середня ціна закупівлі не зазнала критичного послаблення (втратила на 1,8% проти минулого тижня та склала 43,6 грн/кг), то мінімальна цінова тяжіла до 42 грн/кг.

Після передсвяткового підйому цін на свиней забійних кондицій, котирування не змогли втриматися на досягнутому рівні. Так, у ході попередніх торгів товарні партії “розписали” на 0,5-1,5 грн/кг дешевше, ніж тижнем раніше. Водночас, загострився міжрегіональний розрив цін. Так, якщо більшість заготівельників на Заході та в Центрі купували живець свиней по 43-44,5 грн/кг, то в східних областях нижній поріг цін перетнув позначку в 42 грн/кг. В якості причини такої розбіжності оператори озвучують відносну збалансованість попиту та пропозиції в більшій частині областей, тоді як на Сході спостерігається активніша пропозиція товарних свиней на тлі млявої реалізації.

Перегляди: 0