Головна Новини Ринок України Розкритиковано ідею зниження ставки ПДВ для молочки

Розкритиковано ідею зниження ставки ПДВ для молочки

Голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський розкритикував законопроєкт № 3775 щодо зниження ставки ПДВ для молока та молочних продуктів до 10%. Він заявив, що це ніяк не пов’язано із економікою: “Це – популістське рішення. Напевне, перед майбутніми місцевими виборами. Зниження ПДВ тільки для вітчизняних продуктів – це не пройде, а зменшувати ПДВ і для імпортних продуктів на митній території України на 10% нічого не дасть – реально це не захист вітчизняного виробника. І це суттєво не вплине на ціну молочних продуктів на полиці”.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua, Вадим Чагаровський каже, що з імпортних молочних продуктів теж сплачується 20% ПДВ, а дешевші вони через те, що собівартість їхнього виробництва менша, ніж в Україні.

Він підкреслив, що зниження ПДВ призведе до зменшення наповнення бюджету, адже це – один із головних податків, який наповнює бюджет країни.

“Якщо говорити про те, щоб у вітчизняних молочних продуктів була справедлива ринкова ціна, яка б могла конкурувати з імпортними, з боку держави необхідна зовсім інша підтримка, – вважає Вадим Чагаровський. – Зокрема, це державні механізми підтримки розвитку молочного скотарства та переробної галузі. Треба думати, як збільшити виробництво молока, підвищити ефективність”.

Перегляди: 0