Головна Новини Ринок України Інвестиції в АПК Сумської області перевищили 1 мільярд гривень

Інвестиції в АПК Сумської області перевищили 1 мільярд гривень

У поточному році в агропромисловий комплекс Сумщини залучено 1 089,4 млн. гривень інвестиційних коштів, що 110 млн. гривень більше, ніж на початок серпня у минулому році. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА.

В області наразі реалізується 24 інвестпроєкти. Найбільше капіталовкладень спрямовано в розвиток інфраструктури аграрного ринку – 662,5 млн.. гривень. З метою розширення мережі об’єктів зернової інфраструктури, впровадження новітніх технологій приймання, доробки та зберігання зерна введено в дію першу чергу елеватора в ТОВ “Харківецьке” Середино-Будського району потужністю 28 тис. тонн (прогнозована загальна потужність елеватора – 112 тис. тонн). До кінця 2020 року планується завершення будівництва додаткових ємностей елеваторів ТОВ “Кролевецький комбікормовий завод” (м. Кролевець) та ТОВ “Росток- Холдинг” (м. Глухів) потужністю відповідно 60 та 27 тис. тонн. Також будується елеватор у приватно-виробничому комерційному підприємстві “СТС” Конотопського району потужністю 100 тис. тонн, введення в дію якого планується в 2022 році.

У галузь рослинництва залучено понад 36 млн. гривень інвестицій, роботи проводилися по 9 інвестиційних проєктах. У галузь тваринництва залучено 40,5 млн. гривень інвестицій, реалізовано (повністю або частково) 13 інвестиційних проєктів, зокрема, в Тростянецькому, Роменському, Лебединському, Недригайлівському районах. У розвиток харчової та переробної промисловості області залучено 114 млн. гривень інвестицій, в тому числі на будівництво заводу з переробки зерна олійних культур в ТОВ “ЕЛІТ-ОІЛ” Роменського району – понад 100 млн. гривень.

Перегляди: 0