Головна Новини Ринок України На Вінниччині призупинила роботу ферма з вирощування креветок

На Вінниччині призупинила роботу ферма з вирощування креветок

У Жмеринці через карантинні обмеження призупинило роботу підприємство “Акваресурс плюс”, на якому з 2018 року вирощували королівські креветки.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Vinbazar.com.

Підприємство облаштували в приміщенні колишньої хутряної фабрики. Сьогодні виробництво законсервували, тому що стало не можливо доставляти мальків.

Як розповів директор “Акваресурс плюс” Геннадій Мельник, через карантин “збилася” налагоджена система поставок малька креветки, який доставляли прямим авіарейсом з Таїланду.

” Їх привозили у пакетах з водою. Через те, що це живі організми, рахунок йде не на години, а на хвилини. Раніше нас розмитнювали без черги, щоб запобігти загибелі малька. Зараз ситуація з коронавірусом та новими вимогами санітарного лікаря України вплинула на поставки, тому чекаємо кращих часів”, – пояснив директор.

Виробництво законсервували ще на початку літа, коли реалізували останні креветки. На підприємстві обіцяють відновити вирощування ракоподібних, як тільки зміниться ситуація у світі. В майбутньому також планують розпочати розведення осетрових порід риб.

Перегляди: 1