Головна Новини Ринок України Україна розраховує на кооперацію з Польщею в реалізації бізнес-проєктів у сфері АПК

Україна розраховує на кооперацію з Польщею в реалізації бізнес-проєктів у сфері АПК

Україна є одним із найвагоміших учасників у системі світової продовольчої безпеки і, незважаючи на карантинні заходи в умовах пандемії COVID-19, докладає всіх зусиль, щоб гарантувати безперебійні поставки товарів на зовнішні ринки.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час зустрічі з міністром сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Яном Ардановським, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Мінекономіки.

Зокрема, серед пріоритетів аграрної політики України такі ключові напрями розвитку галузі як: земельна реформа, державна підтримка сільгоспвиробників, розвиток сільських територій та фермерства, органічне виробництво, безпечність харчових продуктів.

“Польща є стратегічним партнером України та входить у топ-10 країн з найвищим товарообігом агропродовольчою продукцією. За 6 місяців 2020 року товарообіг між нашими країнами склав $648,9 млн, що на 14,7% більше за аналогічний період минулого року. Україна зацікавлена у поглибленні торгововельно-економічних взаємовідносин, нарощуванні експорту та диверсифікації агропродукції”, – відзначив Ігор Петрашко.

За словами міністра, Україна розраховує на створення двосторонніх коопераційних проєктів на бізнес-рівні у сфері АПК, залучення польського бізнесу до приватизаційних процесів в Україні, а також до модернізації виробничих процесів в аграрній галузі. Крім того, для польського бізнесу може бути цікавим започаткування спільного виробництва нішевих товарів, що може реалізовуватись як на ринку ЄС, так і на інших світових ринках.

Перегляди: 0