Головна Новини Ринок України Елеватор “Агродар-Бар” планує у сезоні 2020/21 зробити вісім обертів

Елеватор “Агродар-Бар” планує у сезоні 2020/21 зробити вісім обертів

Елеватор “Агродар-Бар”, який входить до Групи компаній “Агропросперіс, минулого сезону зробив сім з половиною обертів, а цього року, попри очікуване зниження валового збору зерна в країні, збирається довести цей показник до восьми.

Про це розповів керівник підприємства Роман Андрейків в інтерв’ю журналу “Пропозиція”, повідомляє “ПроАгро Груп”.

Зробити це планується в тому числі й за рахунок збільшення приймання і перевалки давальницького зерна. “Якщо минулого сезону 60% зерна надійшло на наш елеватор з господарств ГК “Агропросперіс”, а 40% – від інших господарств, то в сезоні, що почався 1 липня, ми розраховуємо досягти співвідношення 50 на 50. Хоча з кукурудзою, яка дає основний вал, уже зараз видно проблеми”, – зауважив Роман Андрейків.

За його словами, зараз конкуренція між елеваторами зростає, тож перебирати поклажодавцями не випадає. Всього у “Агродара-Бар” близько 150 партнерів. Є господарства, які за сезон привозять одну 25-тонну машину. Є півдесятка агрофірм, які привозять до 20 тис. тонн зерна. Середній поклажодавець привозить на елеватор 700-800 тонн.

Звичайно, велика кількість дрібних постачальників ускладнює роботу, але на підприємстві цінують кожного. А залучати їх допомагає оперативність роботи. “Швидкість відвантаження дає змогу вчасно виконати контракти. В жнива, коли до нас привозять основні обсяги зерна, час – на вагу золота”, – підкреслив директор елеватора.

Також фактором є конкурентні ціни на послуги. “Якщо в перші роки роботи ціни у нас були, можна сказати, високі, то зараз – середні. І буває таке, що фермер спочатку говорить, що до нас далі везти зерно, але коли я прошу його порахувати, то виходить, що хоч і далі, але все одно вигідніше”, – зазначив Роман Андрейків.

ТОВ “Агродар-Бар” розташоване поблизу міста Бар на Вінниччині. Елеватор запушений в експлуатацію 31 травня 2011 року. Об’єм одночасного зберігання 50 тис. тонн. Обладнаний двома лініями приймання автотранспорту по 200 тонн/год. кожна з можливістю прийому двох різних культур одночасно. На елеваторі працюють дві лінії відвантаження у вагони потужністю по 200 тонн/год. кожна, можлива подача на завантаження одночасно 22 вагонів.

На II Аграрному Форумі Елеватор-2020, який проводила компанія “ПроАгро Груп”, Роман Андрейків переміг у номінації “Керівник елеватора”.

Перегляди: 3