Головна Новини Ринок України USDA понизив прогноз врожаю кукурудзи для України

USDA понизив прогноз врожаю кукурудзи для України

Мінсільгосп США опублікував вересневий прогнозний баланс виробництва і розподілу основних зернових культур у світі у 2020/21 МР. У порівнянні з попереднім, серпневим прогнозом, оцінка валового збору кукурудзи в Україні знижена на 1 млн. тонн – до 38,5 млн. тонн. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на звіт USDA.

Разом з прогнозом виробництва на 1 млн. тонн знижена й оцінка експорту кукурудзи з України у поточному сезону – до 32,5 млн. тонн.

Загалом, прогноз глобального виробництва кукурудзи в світі знижений експертами USDA у цьому місяці на 11,6 млн. тонн – до 1 162,4 млн. тонн. Таке зниження валового збору зернової відбудеться, в першу чергу, внаслідок скорочення врожаю в США на 9,6 млн. тонн, до 378,5 млн. тонн. Також знижені прогнози збору кукурудзи для ЄС – на 1,5 млн. тонн, до 66,3 млн. тонн, Росії і Канади – на 0,3 млн. тонн, до 15 млн. тонн і 14 млн. тонн відповідно. Разом з цим прогноз врожаю для Бразилії підвищений на 3 млн. тонн, до 110 млн. тонн.

Зазначимо, що попри зниження прогнозу, оцінка врожаю кукурудзи для України з боку Мінсільгоспу США значно оптимістичніше оцінки вітчизняного Мінекономіки, яка наприкінці серпня була знижена на 2 млн. тонн – до 33 млн. тонн.

Перегляди: 0