Головна Новини Ринок України Укрзалізниця планує відновити маршрутні перевезення зерна

Укрзалізниця планує відновити маршрутні перевезення зерна

В АТ “Укрзалізниця” вважають за доцільне відновити перевезення вантажів за графіками руху маршрутних поїздів після того як будуть вирішені деякі технічні і технологічні питання.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію, яку надали в УЗ на запит ЦТС.

Раніше Укрзалізниця поінформувала своїх клієнтів, що з 18 вересня припиняє дію Договору про перевезення вантажів на особливих умовах – за розкладом руху маршрутних поїздів.

На питання про причини такого кроку, в УЗ відповіли, що “припинення надання послуги з перевезення за розкладами руху маршрутних поїздів, перш за все, пов’язано з необхідністю вдосконалення технічних і технологічних питань надання зазначеної послуги”.

При цьому в компанії зазначили, що рекомендації Антимонопольного комітету від 28.05.2020 стосувалися окремих технологічних і комерційних аспектів надання послуги, але не обмеження її надання в цілому.

Також в компанії звернули увагу, що мова йде не про скасування послуги маршрутних відправок, а про припинення дії відповідного договору. “Таке припинення договору не виключає в подальшому продовження надання послуги на умовах нового договору”, – заявили в УЗ.

В цілому ж Укрзалізниця має намір в подальшому відновити маршрутні і графікові відправки. “Перевезення за розкладами руху маршрутних поїздів підвищили ефективність переміщення вантажів, використання рухомого складу і інших логістичних складових процесу. Тому, після вирішення технічних і технологічних завдань організації такої послуги, вважаємо за доцільне продовжити її надання”, – поінформували в Укрзалізниці.

Перегляди: 0