Головна Новини Ринок України На Херсонщині гризуни на полях знищили велику частину врожаю

На Херсонщині гризуни на полях знищили велику частину врожаю

Через теплу зиму та гарну кормову базу на Херсонщині на полях інтенсивно розмножувались миші. Гризуни з’їли близько 13% врожаю зернових та ріпаку.

Про це розповів Юрій Малета, керівник господарства “Ельдорадо”, що на Херсонщині, передає повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgravery.com.

“В нас велика проблема з мишами, які через теплу зиму та гарну кормову базу інтенсивно розмножувались. Вони з’їли велику частку врожаю, якщо ми на коло отримали 5 тонн зернових, то без мишей цей результат був би на рівні 5,7−6 тонн. Ріпаку на коло ми отримали 3,1 тонн з гектару, а без гризунів було б 3,6−3,7 тонн”, – розповів аграрій.

За його словами, миші розмножуються на полях господарства в геометричній прогресії. І це при тому, що по усій окрузі ніхто так з мишами не боровся, як вони. Але навіть попри це, вони завдали величезних збитків господарству. І навіть зараз господарство нічого не сіє через мишей.

“Потрібно розірвати їм кормову базу, аби вони не мали чим харчуватись. Адже мої колеги посіяли ріпак і його вже немає, миші з’їли. Тому ми будемо проводити посів у більш пізні строки. Проти мишей було б доцільно провести глибокий обробіток ґрунту, але тоді в наших умовах ми просто не отримаємо сходів”, – пояснив Юрій Малета.

Він додав, що господарство сіє ріпак із невеликою нормою – 200 тисяч насінин на гектар, але якщо провести посів зараз, то миші все поз’їдають. Також у господарстві “Ельдорадо” зіткнулися із гризунами при вирощуванні соняшнику – миші з’їли близько 10% рослин.

Перегляди: 0