Головна Новини Ринок України Виробники органічної продукції звернулися до ВР за окремою держпідтримкою

Виробники органічної продукції звернулися до ВР за окремою держпідтримкою

Громадська спілка “Здорова Україна” звернулася до комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, а також голови парламенту Дмитра Разумкова з пропозицією внести зміни до законопроєкту №3295 (про внесення змін до Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”).

Про це повідомила президент спілки Олена Березовська, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на “Агробізнес Сьогодні”.

За її словами, пропонується окремо виділити виробників органічної продукції як фермерів, що можуть претендувати на окрему підтримку від держави. Зараз такі сільгоспвиробники можуть скористатися державними програмами для сільгоспвиробників на загальних умовах.

В спілці кажуть, серед фермерів нині є багато охочих перепрофілювати свою діяльність на органічну. Однак у аграріїв немає стратегії ведення такого бізнесу.

“Кидаються в органіку, бо знають, що продукція дорожча, попит великий і органічне підприємство в пріоритеті для держави. Проте нічого не змінюється, адже так і не з’являються ані стратегія, ані бізнес-план. Тому всі спроби зводяться нанівець… Часто фермер, який займається традиційним вирощуванням, є набагато успішнішим, ніж органічний. Адже у нього є стратегія, і він розуміє, куди рухається”, – вважає Березовська.

Перегляди: 0