Головна Новини Ринок України УПІ-АГРО переводить корів на канадську технологію утримання

УПІ-АГРО переводить корів на канадську технологію утримання

Компанія “УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО” завершила другий етап реконструкції системи утримання молочного стада., ввівши в експлуатацію приміщення “Канада-2” на нетельному комплексі у селі Дзигівка Ямпільського району на Вінниччині.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію компанії.

Нове приміщення має 463 місця, a умови утримання дозволяють отримувати надій більше 12 000 літрів молока за календарний рік на фуражну корову.

УПІ-АГРО розпочав проект із реконструкції системи приміщень для утримання корів у 2017 році. Уже на початку наступного року відбулося відкриття першого реконструйованого приміщення “Канада-1” на 406 місць утримання.

За словами директора із тваринництва компанії УПІ-АГРО Максима Армашова, нова технологія утримання покращує збереження корів та мінімізує захворюваність у стаді.

“Ми помітили суттєве зменшення “випадання” корів зі стада, покращення здоров’я стада (особливо ніг та вим’їв). За рахунок комфорту утримання було збільшено споживання раціону. Таких же результатів очікуємо й нині”, – розповів Максим Армашов.

Завершальний етап реконструкції систем утримання корів заплановано на жовтень поточного року. Зокрема, 31 жовтня планується введення в експлуатацію приміщення “Канада-3” на 240 місць утримання. Після завершення реконструкції, нетельний комплекс УПІ-АГРО стане найбільшим у Європі комплексом з доїльною системою Dell-Pro від Delaval на одному майданчику.

Перегляди: 0