Головна Новини Ринок України Тепла осінь сприяє прискореному дозріванню пізніх культур

Тепла осінь сприяє прискореному дозріванню пізніх культур

Агрометеорологічні умови цьогорічної календарної осені сприяють прискореному дозріванню пізніх культур.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Національної академії аграрних наук України.

Так, на початок вересня посіви сорго зернового перебували переважно у доброму стані і 80-85% зерен у волоті дозріло. Спостерігається відтік поживних речовин із листків та стебел у зерно, що проявляється у пожовтінні стебла і листкового апарату практично по усій довжині рослини. Висота рослин становить від 102 до 123 см, довжина волоті – 23-31 см, вологість зерна у волоті – 20-25%, тому на окремих площах, відведених під ранньостиглі сорти та гібриди, розпочали скошування сорго у валки, а іноді й підбір і обмолот валків.

Посіви сої сортів ранньої і середньої груп стиглості уже обмолочено. Пізньостиглі сорти сої перебувають на стадії господарської стиглості або достигання.

Рослини кукурудзи ранньостиглих гібридів проходять у своєму розвитку фазу повної фізіологічної стиглості зерна та відмирання рослин. Вологість зерна становить 14 – 15%.

Соняшник перебуває у фазі “повна стиглість” і на більшості площ уже зібрано врожай. Вологість насіння залежно від групи стиглості варіює від 7-8 до 11%. Урожайність у середньому становить 25-35 ц/га.

Перегляди: 1