Головна Новини Ринок України Ціни на живець свиней продовжать знижуватись

Ціни на живець свиней продовжать знижуватись

На ринку свиней забійних кондицій найближчого тижня продовжиться низхідний рух цін. Середня ціна свинини живою вагою коливатиметься від 37 до 38 грн. за кілограм, вважають аналітики Асоціації “М’ясної галузі” (АМГ).

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Meat-Inform.

Зазначається, що така ситуація не є унікальною для України. Наразі живець свиней дешевшає у всьому світі. За тиждень у ЄС котирування знизились на 2%, а в Сполучених Штатах – на 7%.

Щодо причин зниження цін в Україні, то в АМГ зазначають: “Ринок, а саме попит і пропозиція на свиней, купівельна спроможність населення і далі тиснуть на ціну на свиней в Україні, ймовірно, відбудеться зменшення ще на 1 грн./кг. Причини зниження цін: надлишок пропозиції свиней на ринку, подальше значне зниження ціни на свинину в ЄС; низька купівельна спроможність населення в Україні”.

На думку аналітиків, закупівельні ціни можуть також знижуватись під впливом змін у законодавстві.

“Верховною Радою України був прийнятий Закон про зниження ПДВ з 20% до 14% на окремі види сільгосппродукції. Це може призвести до подорожчання м’яса та виробів з нього для населення на 6-10% або зниження закупівельних цін на 6%, оскільки додаткові 6% податку на додану вартість замість виробників повинні будуть сплачувати переробники”, – пояснили в АМГ.

Перегляди: 0