Головна Новини Ринок України Суд у Люксембурзі відкрив справу про банкрутство “Кернел Холдинг”

Суд у Люксембурзі відкрив справу про банкрутство “Кернел Холдинг”

Суд у Люксембурзі відкрив справу про банкрутство зареєстрованої в Швейцарії акціонерної компанії “Кернел Холдинг СА”, у зв’язку з несплатою нею значної суми боргу на користь Стадника М.В. Зазначена сума заборгованості встановлена Лондонським судом міжнародного арбітражу.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Оbozrevatel.

Компанія “Кернел Холдинг СА” є засновником українського аграрного холдингу “Кернел”, у користуванні якого сконцентровано близько 600 тисяч сільськогосподарських земель. Кінцевим бенефіціарним власником компанії є відомий український бізнесмен Андрій Веревський.

Банкрутство компанії “Кернел Холдинг СА” може спричинити фінансові проблеми агрохолдингу “Кернел”, що своєю чергою може призвести до затримок та не виплат орендної плати власникам землі, що перебуває в оренді холдингу в Україні, проблем с контрагентами та іноземними інвесторами компанії.

Нагадаємо, що конфлікт між власниками агрохолдингу “Кернел” та подружжям Стадників розгорівся через відмову “Кернела” сплатити вартість проданих компанії Стадником Михайлом та Стадник Інесою корпоративних прав ТОВ “Стіомі-Холдин” та “Хмельницькхлібопродукт”.

Також на даний час рахунки компанії “Кернел Холдинг СА” у Швейцарії та Люксембурзі заарештовані за заявою Стадника М.В.

Перегляди: 0