Головна Ринок України Експорт/імпорт 90% української агропродукції експортується морем

90% української агропродукції експортується морем

Україна продовжує відігравати важливу роль у гарантуванні світової продовольчої безпеки. У 2023 році українські аграрії зібрали великий врожай зернових та олійних культур  – понад 70 млн. тонн та експортували продукції на майже $22 млрд. доларів.

Це дуже важливий сигнал для світу, що Україна готова виробляти і доставляти їжу тим, хто її потребує, заявив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

За його словами, досягти таких суттєвих результатів вдалося завдяки підтримці міжнародних партнерів та налагодженню експорту з портів «великої Одеси».

«Український зерновий коридор показує хороші результати. 90%  всієї продукції експортується саме морем. Лише в грудні 2023 Україна експортувала з Одеси 5 мільйонів тонн збіжжя, один мільйон – через Дунай і ще один мільйон – транзитом сухопутним коридором через європейських сусідів. Тому роль України в питанні глобальної продовольчої безпеки надзвичайно важлива. Особливо, що стосується експорту зернових до країн Африки та Азії», – зазначив Тарас Висоцький.

Перегляди: 19