Головна Логістика «Або стоять всі, або їдуть всі»: українські перевізники розпочали акцію на кордоні...

«Або стоять всі, або їдуть всі»: українські перевізники розпочали акцію на кордоні з Польщею

Сьогодні, 20 лютого, українські перевізники розпочали мирну акцію біля ПП «Рава-Руська-Гребенне», «Краківець-Корчова» та «Шегині-Медика». Це відповідь на блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне».

Акція протесту стартувала о 12:00. Водії розмістили на вантажівках плакати з написами українською та англійською мовами: «Зніміть блокаду — поверніть українських водіїв додому», «Стоп блокаді на кордонах», «Втратить Україна — втрачатиме Польща», «Блокада України — зрада європейських цінностей» та іншими.

«Те, що роблять поляки, вже вийшло за будь-які межі. Сьогодні в нас тут є «Асоціація міжнародних автомобільних перевізників», ГО «Український транспортний союз», ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України». Суть нашої акції — зупиняти польські автомобілі, які об’їжджають поза чергою і щоб вони стояли тут так, як наші стоять у Польщі», – зазначив голова ГО «Український транспортний союз у Львівській області» Олег Дубик.

Він повідомив, що польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські.

За словами  голови ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» Володимира Михалевича, мирна акція біля трьох міжнародних ПП «Рава-Руська», «Краківець» та «Шегині» триватиме з 20 лютого до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

«Або стоять всі, або їдуть всі. Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати. Розуміємо ситуацію з тим, чого вони хочуть. Але всі вимоги поляків є або до Євросоюзу, або до своєї влади, жодних претензій, вимог до України немає, тому це дуже дивна ситуація. Люди налаштовані дуже потужно, будуть стояти цілодобово», – заявив Володимир Михалевич.

Перегляди: 36