Головна Війна проти України Африканський союз прагне розблокування експорту українського зерна

Африканський союз прагне розблокування експорту українського зерна

Деякі райони Африки вже сьогодні відчувають наслідки перебоїв із постачанням продовольства з України.

Через це президент Сенегалу та голова Африканського союзу Макі Салл заявив, що добиватиметься від Росії та України розблокування експорту зерна та добрив з метою уникнення широкомасштабного голоду, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на VoA.

«Африка страждає від перебоїв з постачанням продовольства та різкого зростання цін на основні товари та ризикує отримати «катастрофічні наслідки», якщо ситуація збережеться», – сказав Салл під час бесіди з філантропом Мо Ібрагімом на Форумі управління Фонду Ібрагіма.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, майже половина із 54 країн Африки залежить від імпорту пшениці з Росії та України.

«Ми жадаємо припинення вогню, закінчення війни та випуску всіх продуктів харчування… щоб світ не знав голоду після двох років COVID та майже трьох місяців війни», – зазначив Салл.

Салл збирається відвідати Росію та Україну найближчими тижнями. Раніше він заявив, що Африканський союз хоче миру в Україні та закликає до діалогу між двома сторонами.

«Існує безліч ініціатив, які закликають країни, які мають запаси (зерна), звільнити їх… та забезпечити, щоб Росія могла дозволити експорт зернових з України, а також могла експортувати сама. Така позиція Африки», – наголосив він.

Перегляди: 4