Головна Економіка і аграрна політика Аграрії Чернігівщини отримали перші пластикові рукави для зберігання зерна

Аграрії Чернігівщини отримали перші пластикові рукави для зберігання зерна

27 жовтня чернігівські аграрії отримали перші 262 зернові мішки, які надійшли в Україну в рамках реалізації спільної програми Мінагрополітики та Продовольчої й сільськогосподарської організації ООН (ФАО) з надання фермерам рукавів для зберігання зерна. До кінця тижня надійде ще 1000 мішків. Також аграріїв забезпечать комплектами техніки для завантаження збіжжя, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Урядового порталу.

«Більше 5 млн. тонн потужностей для зберігання зерна було знищено. Ми провели велику роботу з нашими партнерами та донорами, плануємо отримати приблизно 35 тисяч рукавів для зберігання зерна, що покриє потребу приблизно на 7 млн. тонн зберігання. Крім того, будуть діяти і програми від інших донорів, завдяки яким ми закриємо ще частину зберігання. Важливо, що велика кількість цих рукавів і техніки є українського виробництва, що в свою чергу підтримує вітчизняну економіку в цей складний час», – зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Подача заявок та розподілення рукавів відбувається через Державний аграрний реєстр – цифрову платформу, завдяки якій процес є максимально зручним, прозорим та швидким.

«Для міністерства важливо не просто допомогти аграріям, а й зробити цю допомогу максимально зручною, простою, прозорою та якомога менше забюрократизованою. Ми сьогодні бачимо перший результат, коли цифровий світ перетворюється на реальний, і люди отримують реальну допомогу», – сказав заступник міністра агроролітики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Він додав, що скоро будуть нові програми через платформу ДАР за підтримки міжнародних донорів, зокрема й ФАО.

Перегляди: 3