Головна Рослинництво Зернові Аграрії Харківщини планують завершити жнива ранніх зернових за два тижні

Аграрії Харківщини планують завершити жнива ранніх зернових за два тижні

Цього року аграрії Харківської області планують зібрати врожай зернових та зернобобових озимих культур з площі понад 750 тисяч га. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Харківської ОДА.

Як розповів заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ізмайлов, посівна площа озимих в області збільшилася на 5% у порівнянні з минулим роком. На сьогодні всі посіви перебувають у задовільному стані, господарства області забезпечені добривами, засобами захисту рослин, технікою.

«Цього року почали жнива на два тижні пізніше, ніж торік. Це пов’язано з погодними умовами. З наступного тижня буде вже видно, на який чекати врожай, але ми очікуємо, що врожай буде не менший, ніж минулого року. Торік ми зібрали понад 3 млн. тонн зернових та зернобобових», – розповів Андрій Ізмайлов.

Представник господарства «Промінь» (Красноградський район) Євген Третяков зауважив, що холодна весна позначилася на врожайності озимих.

«Цього року наприкінці травня у нас випало 130 % річної норми опадів. Такого року ще не було. Дуже прикро, що під час цих опадів було холодно, тому того врожаю, який планували, ми ще не бачимо», – зазначив Євген Третяков.

Наразі господарство, яке вирощує культури, прибрало озимі з 10% площ.

«Ми вирощуємо озимий ячмінь, ярий ячмінь, кукурудзу на зерно, на силос, багаторічні трави, соняшник. Наразі вже зібрано урожай з площі понад 350 га. Намолотили близько 1500 тонн. Найменша урожайність – 42 ц/га, на найкращих полях – 54-54 ц/га», – розповів аграрій.

Завершити збирання врожаю в господарстві планують за два тижні.

Перегляди: 1