Головна Економіка і аграрна політика Аграрії отримали понад мільярд доларів доступних кредитів

Аграрії отримали понад мільярд доларів доступних кредитів

У межах програми «Доступні кредити 5-7-9%» аграрії отримали понад 1 млрд. доларів. Про це в ході зустрічі з представниками польських та українських інвесторів щодо інвестиційного клімату в Україні 2021 року, планів на 2022 рік розповів міністр агрополітики Роман Лещенко.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми запустили дуже потужну програму 5-7-9, яка надала більше мільярда доларів дешевих кредитів для українських аграріїв на оновлення основних виробничих фондів, на інвестування», – сказав Лещенко.

Станом на 25 жовтня 2021 року уповноважені банки від моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» видали представникам мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП) кредитів на загальну суму 66,9 млрд. гривень, із них минулого тижня – 0,71 млрд. гривень.

Урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності. У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив програму «Доступні кредити 5-7-9%»на бізнес із річним доходом у 100 млн. гривень, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн. гривень. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн. до 3 млн. гривень.

Перегляди: 2