Головна Новини Ринок України Аграрії Вінниччини навесні збільшать площі посіву технічних культур

Аграрії Вінниччини навесні збільшать площі посіву технічних культур

В Україні очікуються зміни в структурі посівів під час весняної кампанії 2023 року. За прогнозами експертів, аграрії засіють більше олійних культур, а також формується тренд до вирощування нішевих культур. Збільшать і площі під гречкою та горохом – на них гідні ціни всередині країни, та їх культивування відповідає вимогам продовольчої безпеки.

На Вінниччині посів сільськогосподарських культур цього року за всіма категоріями господарств очікується на площі понад 1,6 млн. га, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова, опубліковану на сайті обладміністрації.  

При цьому структура посівних площ в області дещо зміниться в частині зменшення площ під зерновими культурами (з 49,7% у 2022 році до 43,7%) та збільшення під технічними (з 35,1% до 40,7%) – овочами, картоплею та кормовими культурами.

«Зокрема, прогнозується зменшення площ під кукурудзою на зерно – на 22% до показника 2022 року. Натомість площі під соняшником прогнозовано зростуть на 8,4%, соєю – на 12,5%, цукровими буряками – на 27%. Також збільшиться і площа під картоплею та овочами на 1%, кормовими культурами – на 6%», – поінформував очільник області.

Раніше повідомлялося, що поточного сезону Вінниччина зібрала на 2,5 млн. тонн менше зернових, ніж минулого.

Перегляди: 4