Головна Зберігання Agricom збудував зерносушильний комплекс на Житомирщині

Agricom збудував зерносушильний комплекс на Житомирщині

На початку вересня 2021 року агрохолдинг Agricom Group запустив  на території свого Житомирського кластера у с. Сербо-Слобідка  Ємільчанського району зерносушильний й зерноочисний комплекс. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Потужність комплексу з  сушіння зернових культур становить до 400 тонн/добу, сушіння олійних культур ­до 300 тонн/добу. Очищення зернових культур — до 100 тонн/добу, очищення олійних культур — до 50 тонн/добу. Комплекс дозволяє одночасно зберігати до 1000 тонн сухого й 300 тонн  вологого зерна.

«Ідея побудови комплексу виникла під час зернозбиральної кампанії 2020 року, коли був зібраний значний врожай кукурудзи. На той момент виробнича потужність бази Житомирського кластера не була розрахована на таку рекордну врожайність, і навіть виникла необхідність залучення сторонніх організацій для виконання робіт із сушіння зерна», — розповів керівник кластера Сергій Лисак. 

В Agricom Group зазначили, що  комплекс збудований виключно для власних потреб по очищенню та сушінню зерна. Втім розглядались варіанти збільшення потужності одночасного зберігання та збільшення обсягу сушіння.

Перегляди: 0