Головна Економіка і аграрна політика Агрокомітет ВРУ веде перемовини з «Укрзалізницею» щодо запровадження спецтарифу для перевезень сільгосппродукції

Агрокомітет ВРУ веде перемовини з «Укрзалізницею» щодо запровадження спецтарифу для перевезень сільгосппродукції

Останнім часом і на польському, і на румунському, і на угорському кордоні зріс відсоток контейнерних перевезень за добу з українською продукцією та сировиною.

Про це розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-служби ВРУ.

«Наш Комітет веде перемовини з «Укрзалізницею» з приводу того, щоб для аграріїв, для перевезення їхньої продукції був запроваджений спецтариф. Адже виходить так, що на початку літа аграрії нічого не експортують, не возять свою продукцію, і ціна вагона за добу низька, а восени й взимку, в експортний період, ціна зростає в 5-10 разів», – наголосив народний депутат.

Також, за його словами, між українською владою і представниками сусідніх держав постійно ведуться перемовини з приводу врегулювання проблемних моментів.

«Переговори тривають постійно. Чи є блокада, чи її нема, вони відбуваються як на рівні парламенту, так і уряду. Наразі ще невідомо, чи буде нове блокування нашого кордону польськими фермерами та скільки воно триватиме. Ми живемо в демократичних державах, тому уряд не має вживати радикальних методів до мітингувальників, а дослухатися до їхніх вимог», – сказав парламентарій.

Перегляди: 15