Головна Рослинництво Зернові «Агротрейд» експортував «зерновим коридором» майже 120 тис. тонн збіжжя

«Агротрейд» експортував «зерновим коридором» майже 120 тис. тонн збіжжя

З початку роботи «зернового коридору» у серпні-місяці, Група «Агротрейд» експортувала морським транспортом 40 тис. тонн кукурудзи, 7 тис. тонн сої та 70 тис. тонн пшениці. Про це «ПроАгро Груп» повідомили в прес-службі компанії.

Найближчим часом планується вивезти ще 30 тис. тонн пшениці.

«Враховуючи, складність ситуації, спричинену війною, ми вважаємо це непоганим результатом цьогорічного експорту через порти», — розповів директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Групи «Агротрейд» Андрій Бут.

Однак, за його словами, «зерновий коридор» хоча і працює, проте досить повільно. Наприклад, у Стамбулі інспекційні команди, до складу яких входять представники України, рф та Туреччини, встигають перевірити чотири-п’ять пароплавів за добу, а бувають дні, коли не інспектується жодне судно. До цього додається погода: у шторм робота зупиняється.

«Відповідно, термінали забиті, темпи експорту скорочуються навіть у порівнянні з літнім періодом», — зазначив Бут.

Він підкреслив, що все це вплинуло на вартість зерна. Наприклад, якщо у серпні-вересні ціна тонни кукурудзи в порту становила $215-220, то тепер впала до $200. Однак навіть повільний темп експорту дозволяє аграріям працювати.

Перегляди: 4